Literatura

Nie wierzę w Żyda (wiersz)

Arian

 

Zapanować miał pokój na Ziemi.
Śnieg miał padać na święta.
Ale wciąż pada deszcz.
Kapią łzy bólu dziewicy.
Sprzedali sen o bożym narodzeniu.
Sprzedali bajeczkę świąteczną.
Nie uwierzyłem w fetysz choinki.
Nic nie mogą magiczne życzenia.
Najpiękniejsze święto będzie wtedy,
kiedy dadzą święty spokój.
Prezent dostaje się taki,
na jaki człowiek zapracował.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

Rab
Arian
Odbicie
Wislawa Szymborska
Nazajutrz
Arian
Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca