Piosenka wywrotowca

Arian

Dobre życie.

To, co każdy chce mieć.

Tego właśnie pragną narody.

W biegu mija czas.

Ktoś sieje,

Ktoś inny zbiera żniwo.

Chcesz spokojnego życia.

Kiedy system cię uciska, marzysz o fortunie.

Chwila spokoju w piekielnym mieście.

Dobre życie.
Zarabiasz na emeryturę pracując dla innych.
Na starość powiedzą, że kasa jest pusta.
Pieprzyć system, wszędzie zdrada i kumoterstwo.
Niech mądrość zwodzi głupców.
Kiedy idiota w biurze ci grozi,
Połaskocz wroga, a on uniesie się w powietrze!
Balon upadnie na glebę.

 
Żyj chwilą…

 

 

Arian
Arian
Wiersz · 26 grudnia 2023
anonim