Literatura

Marzenia zimowe (wiersz)

Arian

Zima –  wieją wiatry i chłody.

Nocami śni się lipiec - słoneczna riwiera, ferie w hotelu dla bogaczy.

 

Wiosna zaszaleje na polach rozbudzonych kwiatów.

 

Latem –  eskapada wspinaczy, orgia nad morzami Wenus, spacer po Księżycu w jasny wieczór.

 

Jesienią – wróci nostalgia, kiedy napływają myśli o przemijaniu.

Deszcz obudzi tęsknotę za niespełnionym, za - krajem eldorado, albo za - chimerą.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hTKcqOWprRc&t=29s


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 28 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

Rab
Arian
Odbicie
Wislawa Szymborska
Nazajutrz
Arian
Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca