Stare
nowe - światy dwa.
Kiedyś - cudo
pierwsze drugie i...
oczy wszystkie nad kołyską
blisko
uśmiech błysk i niebo w duszy
ach - jak pięknie - lot motyli
pąków tyle
było
rosło - dziś się buja
wzrok
przygasły
skóra sucha plamy nosi
kolor miga - rozszczepiony
to - też moje
i tu - jest smak
nieba prawdziwego