Literatura

wspomnienie (wiersz)

Klaudia Gasztold

w drewnianej komodzie

w ostatniej szufladzie

są zapisane piórem 

na pożółkłej kartce

słowa zapomniane

 

wspomniane postacie

o delikatnych posturach

zamknięte w wersach

wersach bez rymów

 

na drewnianej komodzie

tuż obok malowanej ściany

zostawiłam pamiętnik

czerwony ze złotą kłódką

 

taki pokoik bez okna 

stoi już pusty od kilku miesięcy

zapisałam co miałam zapisać

i zostawiłam by inni mogli korzystać

z lektury na chłodne i ciepłe wieczory

 

niech noc już stanie się jasna

a dzień mrokiem zaskoczy

jak w pamiętniku tajemnicza historia

w wierszach intrygujące postacie

 

Klaudia Gasztold


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

brak
Klaudia Gasztold
wolniej
Klaudia Gasztold
spacer
Klaudia Gasztold
bez tytułu
Klaudia Gasztold
beatrycze
Klaudia Gasztold
wigilia
Klaudia Gasztold
instrument
Klaudia Gasztold
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca