pamięć trzyma - głębia stoi
sen
tory wrzuca i pociągi goni
cisza chroni
wir w głębinach ciągnie w dół
gęsty szum wiruje z boku - każdy
swoje miary nosi
nie zna duszy - a dołoży wór dziurawy
uśmiech
krzywy
Kto przepędzi - kto zamieni
żądła osy
podaruje dziś na tacy - święty spokój