W kasynie

Konrad Koper

W kasynie zebrali się :

panowie, wróżbici, magowie…

 

Przechodzą : władza, pomyślność,

różnorakie pieniądze…

z rąk do rąk. Oszukuje macher.

 

Bóg zastawił koronę,

wkrótce będzie należała do…

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 4 stycznia 2024
anonim