wszystko cacy
chleb na tacy - wyśmienity
reszta - też
dobrobyt wznosi lot w obłoki
tylko w duszy krąży jeż
odwrócony lot poduchy - ciepła nie ma
więdną
uszy
nie rozumiesz - ojcze matko
jak żyć trzeba i co gdzie leci
ono
swoje wrzuca treści - buja
wierci mierzy
tamtych dwoje - w ciszy waży
i deser gorzki - trawi
trawi...