Czasomierze :

Konrad Koper

Zwyczajny zegar,

słoneczny,

liczymy fale na wodzie,

określamy puls serca,

wspominamy chwile,

patrzymy na planety,

porównujemy klatki z życia.

 

Dołączony budzik bywa metafizyczny.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 stycznia 2024
anonim
  • falkon
    Najważniejsze w tym związku jest metafizyka.
    Słowo nader poetyckie.
    Czas, ileś na ten temat wygadano. Od czasu teorii względności.
    Pierdółka i tyle.
    "słodko kwaśne żelki' Muza taka.
    Nie oceniam>

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Arian
    czasu nie mierzymy, a tylko zliczamy umowne cykle...
    czas fizyczny nie istnieje, metafizyczny tym bardziej nie
    niektórzy zatrzymali się chyba na pułapie myśli dziewiętnastowiecznej o świecie,

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Konrad Koper
    Istnieje jako zjawisko- skrót...

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Arian
    jakie zjawisko?

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Konrad Koper
    Pojęcie czasu istnieje !! Choć u podstaw fizyki - może zawodzi !!

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Arian
    Ale nie istnieje, tak jak się uważa potocznie, czy nawet przyjęto w nauce. Ostatnie obserwacje teleskopu Webba
    zaprzeczają koncepcji czasu w kosmologii. Upada teoria początku wszechświata.

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Konrad Koper
    Ale życiowo (!!) istnieje.
    O kwantach rzadko się pisze ! Zgoda !!!!

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Arian
    czas został zmyślony... w praktyce coś tam sobie wyznaczamy od kreski do kreski udając upływ czasu

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Konrad Koper
    Najlepiej „poznamy” czas,
    gdy stwierdzimy, że go nie ma.

    · Zgłoś · 10 miesięcy