Przez atawizm wskrzesi źródła poznania

Gudmundur

https://www.youtube.com/watch?v=4r_nqzGgo78&ab_channel=Mabisyo

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ślepa i głucha ( : ) jedzie rowerem,
pas środkowy służy jej, jak droga
oczom otwiera — uszom do góry;
słońce oślepiło ruch z dynamo 
kontakt pomiędzy prądem, pod prąd 

 

Kamienie i przezwiska znosiłam
częścią wielkiego planu dla ludzi;
będą, gdy wykarmię mlekiem siary,
Moje dziecko! Patrz, wzór drogowy

 

Dla was powstaje tak przezroczysty
obraz — rozwinięte ucho w środku
jak podobny do pępka na brzuchu
ślad najczystszej miłości od Boga

 

Wspólny!

 

Umysł wymaga większej praktyki,
bo zgasiła mądrość ignorancja —
i przywraca ją świadomość morza;
prawu przyczyn i skutków podlega,
aby nienawiść nie zaślepiała
niebios — szeroko będą otwarte
dobrem dla innych, jak czyste serce;

Sprawi, że życiem stanie się sztuka

 

Amen!

*****************************************

 

/Bez muzyki nie potrafię pisać
i tak się składa, że część albumu
to ścieżki solfeżowe: dwie pierwsze
polecam! /

 

Pozdrawiam!

 

Gudmundur
Gudmundur
Wiersz · 8 stycznia 2024
anonim
  • Arian
    jak jedzie ślepa?

    · Zgłoś · 10 miesięcy
  • Gudmundur
    Re:
    Arian 'jak jedzie ślepa?'

    Czy zauważyłeś, że podmiotem nie jest człowiek?
    Chodzi o twoją wyższą świadomość, a jej imię brzmi: MTJ.
    Dziękuję za zajrzenie.
    Pzdr

    · Zgłoś · 10 miesięcy