kiedyś znajdziesz uzdrowisko

Irena Świerżyńska

proza - jest 

i lustra krzywe

 

pokora

chroni  -  czeka biega stoi dmucha

 

z drugiej strony rysy ostre

wydrążyły dół przed szczytem

 

wydrapały - spadaj

spadaj  niżej 

nisko

 

i gdzie ten puch - poezji duch

 

kiedyś 

znajdziesz uzdrowisko

o - tam wysoko 

 

w tym niebiańskim słodkim bycie

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 8 stycznia 2024
anonim