Wsi Radomska

Jarek Kwiatkowski

Wsi Radomska, ma kochana,

Gdzie Ty mi się zapodziała?

Boso biegać w rannej rosie

I pod wierzbą pospać trochę.

 

Szelest łanów, zapach siana,

Wszystko tak mi bardzo znane.

Dziś z wnukami Tu przybyłem.

Cisza, asfalt i dachówki!

 

Nie ma krowy, by pokazać,

Snopków w rżysku, siana, stogów!

Ledwo ptaków śpiew tu słyszę.

Wsi Radomska! Gdzie Cię szukać?

 

 

 

Jarek Kwiatkowski
Jarek Kwiatkowski
Wiersz · 11 stycznia 2024