wolniej
niech się nacieszę chwilą
dostrzeż mnie obok
bo ja Cię czuję
wolniej
niech każde słowo
brzmi dokładniej
uwalniając swoją moc
wolniej
kochaj tak
aby wydłużyć
każdą sekundę
wolniej
czytaj każdy wers
powoli dotykając
każdą sylabę
wolniej
żyj tak aby chwila
była wyraźniejsza niż wiatr
o poranku i o zmierzchu
kocham Cię nadwyraz
wolniej
aby móc się skupić
jestem szczęśliwa spokojna
jakby w euforii
nad ziemią mentalnie
dotykam nieba
każdej jego aury
spokojnie
jesteśmy razem
wolniej
aby się bardziej sobą docenić
Klaudia Gasztold