Literatura

Wiosenna miłość (wiersz)

LydiaDel

 

 
 
Sonet 

W życiu tak często zawiedzeni
Błądzimy chętnie w świecie marzeń,
Szukając tęsknie mocnych wrażeń,  
Bezchmurnym szczęściem uwiedzeni.

Miłością młodą zaślepieni
Znów odkrywamy świat na nowo,
W myślach wędrując, a duchowo 
W rozkosznych chwilach zatopieni.

Jak wulkan drzemiąc w słodkich
dreszczach
Fantazją karmisz duszy zmyślność, 
Gdzie Amor czycha, by namiętnie  

Ugrzęznąć w Dulcynei kleszczach.
Przeminie wiosna, a codzienność  
Stłumi miłości żar doszczętnie.
 
2024-01-19 11:47
 
Sonet 

W życiu tak często zawiedzeni
Błądzimy chętnie w świecie marzeń,
Szukając tęsknie mocnych wrażeń,  
Bezchmurnym szczęściem uwiedzeni.

Miłością młodą zaślepieni
Znów odkrywamy świat na nowo,
W myślach wędrując, a duchowo 
W rozkosznych chwilach zatopieni.

Jak wulkan drzemiąc w słodkich dreszczach
Fantazją karmisz duszy zmyślność, 
Gdzie Amor czycha, by namiętnie  

Ugrzęznąć w Dulcynei kleszczach.
Przeminie wiosna, a codzienność  
Stłumi miłości żar doszczętnie.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 stycznia 2024 (historia)

Inne teksty autora

Mentalny chaos
LydiaDel
moc słów
LydiaDel
Wartość słowa
LydiaDel
Bez słów
LydiaDel
Sens życia
LydiaDel
Nie szukaj mnie
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca