zatracenie

Dunmer z Morrowind

 

gdzieś w momentach swojej uczciwości
zatraciłam siebie 
by inni mnie spostrzegli 
na pozór wizji ułożonej 
w sposób podporządkowany 
jakby przez zwierciadło zwrócone
poprzez chciwość wewnętrzną
dusza krąży wokół słońca
albo słońce wokół duszy
Dunmer z Morrowind
Dunmer z Morrowind
Wiersz · 20 stycznia 2024
anonim