Towarzysze zbrodni

Arian

Jeszcze jeden

Żołdak zhańbiony winą

Zmywa krew zabitych

Wykonał brudną robotę

 

Jeszcze jeden

Wojną zużyty rekrut

Pognany na pole chwały

Jako bohater do piachu

 

Urząd dzielenia i rządzenia

Przelewa krew ofiar

Handluje bronią i śmiercią

 

Woda oceanu nie zmyje

Plamy na sumieniu

 

Arian
Arian
Wiersz · 26 stycznia 2024
anonim