Literatura

Nauczanie i zakręty... (wiersz)

Irena Świerżyńska

Wiesz - kochanie

nauczanie piękna gra

 

tyle nut

tyle kwiatów w sobie ma

 

dywan płatków już się ścieli

jeśli chce - a nie musi...

 

Jeden pragnie i ma chęci

siłę woli

lot pamięci

 

z nurtem płynie...

 

Drugi  żwawo i z polotem 

szybko leci  - szybciej kręci

jutro

jutro

 

zaraz

potem i hej ha...

taki uczeń na uwięzi

 

czekaj...

 

czeka

jedno koło  rączki dwie - koleiny

kręte ścieżki 

 

i  taczkę  pędzi...


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 3 lutego 2024, 18:01
Dziękuję serdecznie - jest normalność - na tym świecie.
przysłano: 27 stycznia 2024 (historia)

Inne teksty autora

nastolatek...
Irena Świerżyńska
Och - te muchy...
Irena Świerżyńska
Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca