Literatura

Rada MTJ ~:~ UCZ SIĘ PILNIE! (wiersz)

Gudmundur

Nieważne, że pada tu deszcz;
powiedziała mi, że mam rok,
by z każdego się nauczyć —
w przeciwnym razie od nowa
wszystkie zostaną spalone

Budulcem gniazda kryjówki
uczyłeś się znikać w sobie
przez labirynt wyobraźni;
poznasz w końcu odpowiedzi
nie! Złączonych dłoni, jakie
ukrywały nas pod nimi
znaki nie do zapomnienia
w bezpieczeństwie samotności
Obserwuj i ucz się pilnie.
_____________________
/Pół roku zostało do pełnego AMEN;
działaniem napawa, by otworzyć oczy
i sekrety Boga sercem wam zostawię!/

3:16/17 oraz 5:51 —
pauzy w utworze muzycznym
powiązane z internetem:

 

https://www.youtube.com/watch?v=zeOkeoXyt-4 &ab_channel=DreamTheater

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 stycznia 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca