Literatura

Modigliani (wiersz)

abc

Dachy wirowały pijane i chciało się wrzeszczeć

na śmierć spoglądającą pożądliwie

nadszedł Utrillo i poszliśmy

uczcić sprzedaż obrazów

 

Gruźlica nasili się za kilka miesięcy

wiem bo za wszystko trzeba zapłacić

za wzloty co wzbudzają zawiść za upadki z opium

za potknięcia o zieloną czarodziejkę

 

Amerykanin co odkrył Malarstwo Cézanne'a

chciał mi dać kilka dolarów

bym się leczył na głowę

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 stycznia 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca