ballada

Yaro

gdy zapłaczesz deszczem
wiesz że nie przyjadę

 

tylko kilka słów jak w wierszu
zgubionych kilka liter

zagubieni w świecie chaosu

serce czeka na serce


takie czasy żeby żyć musimy wyjeżdżać

w kraju gdzie bociek na gnieździe
bigos na stole pachnie
ciepłe gołąbki tego pragnę

 

długie spacery nad brzegiem

wspomnienia 
przywiozę słońce
kilka słów ciepłych w ręce

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 31 stycznia 2024
anonim