Strach

Yaro

Płynie wielki czerwono biały
Piękny warkocz wlecze ogromny

 

Stanie między nami
Zadrży ziemia
Otworzą się nieba

 

Jak po rosie krople  
Popłyną po policzkach
Małe łańcuszki

Serce zadrży z bólu


Miliardy gwiazd znikną

Jak gdyby my

W prochu rozpłyniemy się

 

Strużki krwi zaznaczą
Ścieżki cierniowej drogi
Krętej mokrej morgi

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 31 stycznia 2024
anonim