Mundurowi

Arian

strój ukrywa prawdę

nieboską posturę

ciało na miarę

ssaka między zwierzętami

 

mundur wystawia na kule

umacnia górę

przywilej do zabijania

w imieniu prawa

 

fala marzy o ucieczce

od gehenny i rozkazów

od kalectwa i zamordyzmu

 

stado wgniata w konformizm

gnije w igrzyskach tyranii

i boleje nad sobą

 

wyzwoleniem rewolucja prawa

 

 

Arian
Arian
Wiersz · 2 lutego 2024
anonim