Literatura

spokój w głowie (wiersz)

Yaro

usiądź wygodnie proszę

powiem kilka słów pomyślę

poruszę duszę listkiem na drzewie

kij wbiję w taflę spokojnej toni

powierzchnia wody się wzburzy

 

unieś ręce popatrz w niebo

słowa pieszczą uszy

wzrusz się chwilą

pomiń ciszę spokój nocy

niczym niezakłócony

 

nietoperze łapią owady

szepczą świerszcze

na wietrze pyłki nasiona

na drzewie stara sowa mądra głowa

żaby w stawie rechoczą ochoczo

karpie cmokając nocą

 

powiedz mi czy nie jest pięknie życie

gdy inni się zabiją za pieniądze

pędzą w ramiona mamony

tutaj poznasz prawdy bądź silnym

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 lutego 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca