rozstania

lydiadel

miniatura

płomyk znicza 
zadygotał i zgasł

niby niechcąco  
zdmuchnął go lekki wiatr 

jak życie
co przeminęło

i tylko zadumane drzewa 
nucą obumarłą ciszą
kołysankę do wiecznego snu

 

lydiadel
lydiadel
Wiersz · 6 lutego 2024
anonim