kompan

Dunmer z Morrowind

nieodłączny element życia

długowieczny kompan

jedyna jednostka, która

nas nie opuści do końca

 

stoi tu za rogiem

nieomylnie sięga wzrokiem

wkrada się przypadkiem

zostaje do wieczności 

 

w najgorszych czasach

najbliższa sercu

gdyż nie zrobi kroku wstecz

 

będzie czekać nieubłaganie 

z założonymi rękoma

i patrzeć w oczy duszy

Dunmer z Morrowind
Dunmer z Morrowind
Wiersz · 7 lutego 2024
anonim
  • falkon
    To chyba kostucha.
    Ale tekst.
    nie oceniam.

    · Zgłoś · 9 miesięcy