Zrozumieć księgę życia, w niej jest napisane,
Zrozumieć prawdę wielką wyrocznie, słowo jest kluczowe,
Zrozumieć skorpiony, co musi się stać.
Zrozumieć przeklętą fatalizmu klątwy, to jest ośmiornica,
Zrozumieć królów kary śmierci, mają taką władzę,
Zrozumieć deja vu klątwy świata, do trzech razy sztuka,
Zrozumieć cel przeklętych którzy są świętymi, to wampiry życia.
Zrozumieć przekleństwo wisielca, co zaklina świat,
Zrozumieć kruki samobójców, co namawiają do zguby,
Zrozumieć psów przeklinanie , by zaklinać ludzi,
Zrozumieć szantaż Antychrysta i cierpliwość Jezusa.
Zrozumieć dążenie do początku świata, Bóg musiał zwyciężyć,
Zrozumieć politykę właścicieli galaktyki, kierunek raj,
Zrozumieć zapadnie klucznika ,czynów bez odwrotu,
Zrozumieć rodzinę, przyjaciół bliskich i znajomych.
Zrozumieć tych co rządzą światem ,i sąd ostateczny,
Zrozumieć siły gwiazd i księżyca, wolne od bestii,
Zrozumieć nienawiść i miłość, czy jesteś opętany,
Zrozumieć Kubusia fatalistę i przeklinanie świata.
2024 r.
Poza tym masz dużo do zrozumienia.
W poezji też.