Literatura

to my proletariat (wiersz)

Yaro

witam was to wy
stworzyliście świat
beznadziejnie trwa to wy
zbudowaliście bombę atomową

 

wysyłacie żołnierzyków na wojnę
to wy każecie się bać
w okopach w imieniu nienawiści
to wy znawcy pisma smaku krwi

 

to wy hodujecie choroby
to wy chcecie nas wyleczyć
szczepić zarabiać na medycynie
by wytruć w pień zdrowe matki
rodzą dzieci waszej marki

 

tak naprawdę podążajcie z ideą
przetrwają najsilniejsi


to wy mówicie z ambony
że nie ma Boga nie

to wy niszczycie każdy świat

czeka was bat podróż donikąd


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 5 komentarzy
przysłano: 9 lutego 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca