Cała ta sytuacja mnie przerasta Rzekł pan minister do pana ministra - Nie możesz tak myśleć kolego ministrze bo jesteś ministrem i masz w głowie pełno ciekawych pomysłów. - Pomysły to jednak nie wszystko kolego ministrze Trzeba mieć jeszcze przymioty ducha: pokorę, cierpliwość, życzliwość i prawość A w tym mi daleko do ideału, więc lepiej się podam już do dymisji Zamiast udawać, że mogę wszystko. - I w tym tkwi kolego twoja zaleta Bo szczerze mówisz o swoich wadach Takich nam dzisiaj ludzi potrzeba Którzy tak cenią swoje morale Zamiast fachowców, którzy zuchwale Myślami wciąż biegną by zdobyć uznanie. - - - - - - - - - - Lecz taka rozmowa jest tylko marzeniem I w tym systemie nie zdarzy się wcale Bo świat i ludzie upadli jak nigdy I tylko świat nowy pod Boga przywództwem Zapewni nam ludziom życiowe szczęście.