Ptak

Jakub Zoltowski

Fioletowa pościel. Ręce i nogi zawinięte, w materiał. 

Krzyk, otulony. Poduszką.

Zamknięte oczy.

 

Czy to człowiek, czy Ptak ? - zapytał lekarz

 

Postać, leży. Nie rusza się i nie walczy.

Po prostu umiera.

Jakub Zoltowski
Jakub Zoltowski
Wiersz · 11 lutego 2024
anonim