Literatura

każdy zajmuje się sobą (wiersz)

Yaro

w pokoju w zakątku ciszy
w spokoju tka sieć pająk


czytasz gazetę taty sprzed lat

 

pod meblami robaczek
zjada okruszki z obiadu

chleb przecież nie można zmarnować


nakarmione ptaki śpiewają hymn pochwalmy

dzieci wybiegły ze szkoły


-jak cicho westchnął Bogdan woźny


niedoceniony lecz zadowolony
zmyka wrota szkolne i magazynek

 

pajączek tka robaczek śpi ptak skrzeczy
Bogdan pije piwo rozmawia z żoną Agnieszką

 

czuję się wolny wyzwolony najedzony
pełen wiedzy wręcz szalony

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 lutego 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca