Literatura

Magia księżyca (wiersz)

LydiaDel

 

Sonet

 

Spacerkiem wędrujesz po niebie,

Dotykasz wszechświata granice, 

Z podziwem zerkamy na ciebie; 

Ty znasz ludzkich serc tajemnice.

 

Choć milczysz, cichutko, taktownie,

Nie obce ci żadne misteria,

Spoglądasz na świat nieco dumnie. 

Zachwyca cię gwiezdna sceneria. 

 

Lunatyk z tęsknotą cię wita,  

Gdyż łaknie magicznej światłości.  

Wędruje tak długo, aż świta,

Nie wiedząc o swej przypadłości.   

 

Swą tarczą ochraniasz me życie,

Zawdzięczam ci tu moje bycie.


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 lutego 2024 (historia)

Inne teksty autora

Mentalny chaos
LydiaDel
moc słów
LydiaDel
Wartość słowa
LydiaDel
Bez słów
LydiaDel
Sens życia
LydiaDel
Nie szukaj mnie
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca