Tam jest pan i tu jest pani
pokolenie starej wiary
tylko
młoda - świeża pieśń się niesie
smak goryczy - zbiera jesień
jeszcze zerka
jeszcze mierzy
ciągle pyta - gdzie to słodkie na tym świecie
dużo wie i nic nie powie
tu - pokora gładzi słowo
duch dobroci płatki ścieli
dzisiaj
jutro
nigdy nie wiesz - jak pojutrze
kto i komu nosa utrze
zaskoczenie
i łap powietrze...