Medal

Konrad Koper

Otwieram myśli.

Napinam mięśnie

(sercowe)

i struny duszy.

    …

Zdobędę medal

nie złoty, srebrny,

połyskujący.

  …

Ale astralny !

 

Odznakę wręczy

liryk- arcymistrz.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 lutego 2024
anonim