Literatura

nurt (wiersz)

Mirek

nie pamiętam kiedy ostatni raz paliłem marlboro
i byłem z dziwką
jedyna podnieta to półka z lekami
na życie

pojechałbym do Amsterdamu
pomiędzy czerwone latarnie a coffee shop
ale na razie drę pazurami płótno
pod blejtram codzienności

może kiedyś

dobrze że nie ma już staruszków
gdzieś błądzą trzymając się za ręce
i mają w nosie
jak trawię uciekające dni
do bólu żołądka tego gościa w lustrze

nawet sen nie koi
rozpada się
drży

i budzę się z wielkim kacem na dziś

 


niczego sobie+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
dafne
dafne 24 lutego 2024, 11:59
.. .. może dla „ odtrutki” warto przeczytać wiersz Cz.Miłosza pt” Miłość”…
na samokrytykę bowiem zawsze jest dobry czas, natomiast stopień cynizmu PL- a wobec siebie, nihilizm i zwątpienie - nieeeee, to stan nie do pozazdroszczenia, dla nikogo.
Mirek
Mirek 24 lutego 2024, 15:00
Nie przepadam za Miłoszem. Wolę prostszą i pogodniejszą Szymborską.
Co do reszty - faktycznie nie ma czego zazdrościć.
Arian
Arian 24 lutego 2024, 16:57
Straszna bida, co szuka szczęścia w Amsterdamie przy czerwonej latarni.
Mirek
Mirek 24 lutego 2024, 17:28
Niewiele wiesz o życiu i ludziach.
Arian
Arian 24 lutego 2024, 17:36
na zagubionego chłopczyka nie złapiesz ani kurtyzany
Mirek
Mirek 24 lutego 2024, 17:39
Z półki z lekami wynika, że ten chłopczyk jest trochę duży.
I nie wstawiaj mi bazarowych mądrości.
Arian
Arian 24 lutego 2024, 17:50
Z półki z lekami może wynikać fiksum dyrdum w łbie.

Dafne dobrze mówi, i niech posłucha pouczającej historii Salmacis.
www.youtube.com/watch?v=B3lr3UXUjEU
Mirek
Mirek 24 lutego 2024, 17:57
Sorry, ale nie chce mi się udzielać korepetycji z życia i motywacji czy postaw ludzkich.
Arian
Arian 25 lutego 2024, 11:16
Jesteś za mały, aby udzielać korepetycji.
A doświadczenia menela nie interesują mnie.
Mirek
Mirek 25 lutego 2024, 12:18
Doświadczenia menela to też doświadczenia człowieka, ale za głupi jesteś na taką konstatację.
I zapewne jestem wyższy od ciebie.
Arian
Arian 25 lutego 2024, 16:47
Ale nie każdy człowiek zasługuje na zainteresowanie. O czym może nie wiedzieć głupi menel.
Jak na razie nie dorosłeś mentalnie.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 23 lutego 2024 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca