Jeszcze drzazga w duszy siedzi...

Irena Świerżyńska

Czarne chmury - przed i za

i zakręt wielki

 

i ta droga pełna bólu

w cieniu szum i poniewierka

 

i te dziury - poszarpane

 

nie ten styl i nie ten czas

 

i te głowy  -  niedopięte...

 

tamte

dary  

z życia wzięte 

 

dwa słoiczki bobo frut

 

i pomagamy...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 lutego 2024
anonim