Literatura

szklana kula (wiersz)

dafne

 

 

na barykadach ostrych niczym 
zęby miotane językiem 
z prawej : ciernie i krzyże 
matrony i dzwony 
cokoły chłop goły w mizerze 
patriarchJAtu!


po lewej 
utopie rozciągłe jak swetry 
idee ( już w dziurach) zamordyzm pod ściegiem 
biologia znów pruje narrację 

 

więc herzlich  willkommen !
gdzie dwóch się biło tam …
kula ziemska  w czyichś dłoniach 
i oko zagląda do środka 


między krą a pustynią 
wciąż szuka człowieka 
zobaczymy 

kiedy go spotka

 

 

 

 


wyśmienity 3 głosy
przysłano: 25 lutego 2024 (historia)

Inne teksty autora

LIMERYK
dafne
LIMERYK
dafne
LIMERYK
dafne
Limeryk
dafne
Limeryk
dafne
LIMERYK
dafne
LIMERYK
dafne
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca