Najprawdziwszy hodowca wszystkich kwiatów

Gudmundur

(stan głębokiej bilokacji — OSPUO+ OOBE + LDE!)

____________________________________________________

https://www.youtube.com/watch?v=DKL-9teTz2M&ab_channel=Deskant-Topic

 

Ci, co chodzą z obciętymi uszami
i skrytymi ogonami są hodowlą
niegłuchego świata panującego
w głębi woni — wyrywane płatkami
przez wiatr się ceni Świat gołębi
po tym globie rozrzucone piórami

 

Tworząc więź niewidzialną łodygą
złożoną części wszystkich serc różą
pokoleń wielu, niech będą wspólną
miłością czesania łąk przez Stwórcę;
hodowcę prawdziwego i rozmówcę,
który zostawia nam wypalony ślad

 

I zrozumże : trzeba łapać się pary!
Oto pierwiastek wnika nawet w piach 
a zwilżone korzenie domów ze złóż

 

Gudmundur
Gudmundur
Wiersz · 26 lutego 2024
anonim
  • dafne
    …niesamowity tekst; szalenie oryginalny, plastyczny, a jedna fraza - wystarczy mi za zwiastun wiosny :) jestem pod wrażeniem, pozdrawiam.

    · Zgłoś · 8 miesięcy
  • Gudmundur
    dafne!
    Dziękuję i jednocześnie napiszę,że nie pożałujesz, co dalszą historią przedstawię.
    Pozdrowienia!

    · Zgłoś · 6 miesięcy
  • dafne
    .. ..teraz, już na dobre rozbudziłeś moją ciekawość ;), pozdrówki :)

    · Zgłoś · 6 miesięcy
  • Irena   Świerżyńska
    Głębokie i piękne.

    · Zgłoś · 4 miesiące