Tamte stołki krzywo stały...

Irena Świerżyńska

Tu nic  nie wiadomo

jak  -  to się mierzy

 

widoki otwarte - obrazy  z polotem

horyzont

śmiały

 

nadzieje z odlotem

tylko  -  co potem

 

a to - już zależy  -  na której

sali siedzą te oczy i co jest na tacy

 

czy stół dostatni

czy może okruchy  -  i  zawsze 

ostatni

 

i kto pomoże - podrzuci zdrowe

hojne zabawki

 

czy -  może

odstawi stołek na jednej nodze

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 lutego 2024
anonim