W DOMU

Wojciech Żejmo

Długo podróżować ja nie lubię wcale,

Nawet gdyby wojaż błyszczał okazale.

A ja bardzo lubię w domu se przebywać

I przed komputerem nowy ląd odkrywać.

Patrząc na turystów, zawiść mnie nie nęka.

To, co dla nich – frajda, dla mnie jest udręką.

Mnie nie zadowala trasa wytyczona,

Ani też dowolnie trochę odchylona.

Lubię przez Internet barwny świat poznawać

I, nie śpiesząc nigdzie, wrażeń moc doznawać.

Taką to rozrywkę ja mam, siedząc w domu,

I nie potrzebuję zazdrościć nikomu.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Wojciech Żejmo
Wojciech Żejmo
Wiersz · 27 lutego 2024
anonim