Bramy

slavic player

Przystanie leżą przy ulicy

a czas płynie ze stoickim spokojem

 

I jest troszkę wieczności by zakotwiczyć

w smrodzie nowożytnej bramy w poszukiwaniu

roboty handlarza przyprawami z nowego świata

 

właśnie teraz gdy człowiek już tkwi w busie 

czekając odjazdu do rzeczywistości

o niskich parametrach

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
slavic player
slavic player
Wiersz · 28 lutego 2024
anonim