Literatura

dobry wiersz (wiersz)

Yaro

jestem w rozkwicie kwiatem

czerwonej pomarańczy

 

trafić ciężko na dobry wiersz

szukamy słów każdym dniem

choćby jeden soczysty wers

strofa jak klin między refrenami

 

najlepiej pisać o sobie

na swoim fundamencie

na własnej skórze

na własnym grzbiecie dzielić sierść

 

by nikt nie zdołał podważyć prawdy

mleko się rozlało i tak w koło

ostatnio zmieniony nie czuję się sobą

 

wybacz ja nie dam rady to mój styl

popatrz wokół nas nie jest źle

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mirek
Mirek 2 marca 2024, 19:48
część bym wyciął, a końcówkę na pewno inaczej zwersyfikował.
Yaro
Yaro 3 marca 2024, 10:33
Myślę , że jest w porządku.
przysłano: 1 marca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca