ćma

Yaro

ćma krąży wokół lampy
odwrócona plecami do światła

 

śpisz dotyk odwróconego ciała
w naszym życiu codziennym
potrzebą czułych słów piękna

 

gdy się uśmiechasz śmieje się całe miasto

 

ćmy nie układają się tak jak my
są prawdziwe nietoperze o tym wiedzą
karmią się całą noc
by w dzień spokojnie spać

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 4 marca 2024
anonim