Tamta cisza dalej gra...

Irena Świerżyńska

Kiedyś

kiedyś  - dawne lata

powiadali - w jedną dudkę

grają

gra

 

co to znaczy...

 

jedno koło - dom rodzina

wspólna droga

 

dziś na tacy tylko moje  i hej ha

 

bliski

blisko - sieje zamęt

to nie tak i tam nie to

 

warczy syczy

tam  masz płoty -  spadaj stary

 

srebrna 

głowa  -   kuli uszy

 

cicho

ciszej - nie daj Boże  -  ktoś usłyszy...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 marca 2024
anonim