Ziemia

Konrad Koper

Wyryli na mnie martwe plamki i kropki. Poszerzyli pustynie, zabrali biel.

Choć uboga, jestem wciąż niebieskozielona.

Szanuję i obawiam się człowieka, choć czasem trzęsę się.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 6 marca 2024
anonim
  • lydiadel
    Może jeszcze coś o H2O, bo każda kropla jest wypełniona życiem.

    · Zgłoś · 8 miesięcy
  • falkon
    Ja się też trzęsę, gdy pomyślę, że ludzie na drugiej półkuli mogą za chwilę pospadać.
    Jednak ja przyjmuję za pewnik, że ziemia jest płaska. Bo inaczej jak by to było.
    A jeszcze niektórzy twierdzą, że się kręci i biegnie gdzieś.
    Od tego może się zakręcić porządnie w łepetynie. NO!

    · Zgłoś · 8 miesięcy