Literatura

cichosza (wiersz)

Yaro

pustka naciąga spodnie
cisza rozproszyła chaos na małe cząstki

 

idę brzegiem jeziora
mgły tańczą walca

 

cicho tu i spokój

na niebie księżyc liczy gwiazdy

 

wśród szuwarów
 wiatr pieści na konarach kormorany
one też odpocząć chcą

 

zapalam ognisko
siadam blisko

myślę o tobie


niech ten sen przeniesie mnie
w objęcia ramion wiatru

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 marca 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca