Odpocznienie

 

 

jest świat ponad światem 

który ledwie będzie drżeniem liści 

uśmiechem rzuconym w chwili 

kiedy nas zbliży do siebie powiew z ogrodu

w porze wytchnienia 

 

jest świat ponad światem 

w którym niebieskie ptaki 

huśtając się na gałęziach 

rozmawiają o lęku jak o wspomnieniu 

z niewyrażonego snu

 

i jest taki wiersz pisany po nocy 

lekkim chłodnym głosem 

jak kiedy dłonie zanurzasz 

w górskim strumieniu

u bram wielkiej rzeki

kamilan
kamilan
Wiersz · 10 marca 2024