Nad łąką unosi się gęsta mgła.
W oddali widzę czarną zdeformowaną postać,
nie poznaję twarzy.
Niesie ona walizkę ?
Na głowie ma cylinder czy beret ?
Rozpoznaję znaki ?
…
Padają promienie.
Niestety mgła pochłania je.
Nad łąką unosi się gęsta mgła.
W oddali widzę czarną zdeformowaną postać,
nie poznaję twarzy.
Niesie ona walizkę ?
Na głowie ma cylinder czy beret ?
Rozpoznaję znaki ?
…
Padają promienie.
Niestety mgła pochłania je.
a tych chcesz patrzeć przez mgłę w dal
przypomina to lot w mgle do Katynia
zastanów się co piszesz
Silna i zaczarowana musi być.
A najgorsze jest to, gdy mgła opada
Może przygnieść niejedno.