Mgła

Konrad Koper

Nad łąką unosi się gęsta mgła.

 

W oddali widzę czarną zdeformowaną postać,

nie poznaję twarzy.

 

Niesie ona walizkę ?

Na głowie ma cylinder czy beret ?

Rozpoznaję znaki ?

                  …

Padają promienie.

Niestety mgła pochłania je.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 13 marca 2024
anonim
  • falkon
    Zazwyczaj promienie rozrzedzają mgłę.
    Silna i zaczarowana musi być.
    A najgorsze jest to, gdy mgła opada
    Może przygnieść niejedno.

    · Zgłoś · 6 miesięcy temu
  • Konrad Koper
    Czytaj uważnie !! Niepewność ....

    · Zgłoś · 6 miesięcy temu
  • Arian
    w mgle nie widać na odległość nosa
    a tych chcesz patrzeć przez mgłę w dal
    przypomina to lot w mgle do Katynia
    zastanów się co piszesz

    · Zgłoś · 6 miesięcy temu