,, Kino to kurwa i złodziej."
Krystyna Janda
Zamiast łapać zwidy
Poszukaj w realizmie
Sen gorszy od rzeczywistości
Uczciwiej wali wprost
Człowiek bez kręgosłupa
To menda fałszywa
I wymierza chłostę
Zgrai kuglarzy w Sejmie
Takiemu z dylematem Hamleta
Możesz majaczyć nocami
Ale jutro obudzisz się z kacem
Bez grosza przy duszy
Norwid strzępił język
O stawce prometejskiej
Głupio poświęcić wszystko
Dobrze być Barabaszem
Nie opęta rola ,,Świętego"
Dla zbawienia maluczkich
Pieje ..pieśń nad pieśniami"
KC gniecie charaktery
W kolonii karnej z przedszkolem
Szalona kobieta doradzała
Makbetowi małego rozumu
Szalona i głupek to tragedia
Wariaci przeszkadzają żyć
Codziennie szarpią nerwy
Bez nich byłoby lepiej
Romans zszedł do podziemia
Na ekranach kryminał
Demokracja panoszy się
Zostawcie w spokoju
Świętoszki, wodolejcy, aktorzy
Lepsza dyktatura niż zabity czas
Konrad osiadł w Tworkach
Kordian umarł na krzyżu
Tyle tylko może Prometeusz
https://www.youtube.com/watch?v=lNzlRpy9ZI8&t=5s