Kawiarenka dobra sprawa Udobruchać nas potrafi Gdy z kolegą masz na bakier Albo humor jest nijaki. Kiedy przyjdziesz wypić kawę Czujesz jak emocje spadły Wyciszony lub spragniony Szukasz kogoś do rozmowy Może przyjdzie ci zagadać Gdy usiądzie obok sąsiad Lub rozważyć jakąś sprawę Co ci spać lub żyć nie daje. Tak w relaksie i spokoju Może znajdziesz sens lub motto Co w swym życiu zmienić możesz Lub zrozumiesz głębsze sprawy Dokąd zmierza ten świat cały. Równie dobrze, gdy znajoma przycupneła lub ty do niej. Jest okazja bliżej poznać Co się mieści w ludzkiej głowie. Wreszcie się sposobność zdarza Porozmawiać o tym właśnie Kim dla kogo jest Jehowa*) Lub czy warto iść za wiatrem. ------------- *)Jehowa to imię własne Boga, występuje także w formie Jahwe. W Biblii Tysiąclecia 2 wyd. z 1971 roku imię Boże w formie Jahwe występuje około 6800 razy. W polskiej literaturze najczęściej używano formy Jehowa np. Jan Kochanowski, Maria Konopnicka, Adam Asnyk, Adam Mickiewicz czy Czeslaw Miłosz.